workshop nude fine art

NÄSTA WORKSHOP 28/6 - 30/6 2024

kursens innehåll

NIVÅ -ADVANCED


Är du verksam som fotograf eller om du har fotografin som ett stort intresse – så är det här kursen för dig!

Du fotograferar redan i RAW och känner din kamera väl och har tillgång till en bärbar dator med redigeringsprogram - det är den grund du behöver för att kunna delta och få ut det absolut mesta av denna workshop.

Att få möjligheten att fotografera modeller under genomtänkta och kreativa former som denna workshops erbjuder är en inte alltid lätt att kunna arrangerar på egen hand - men nu har du chansen! På denna kurs under ledning av Sandra Liss kommer du att få en unik inblick i hur det är att fotografera fine art nude. Under tre dagar kommer du få gå igenom hela processen, från planering till fotografering och efterarbete. Du kommer få arbeta tillsammans med stylist, makeupartist och modeller. Fotograferingen kommer dessutom att ske i både studio och i naturligt ljus.

Vi arbetar med att lyfta skönheten och det sensuella hos modellen där syftet inte är att exploatera utan med respekt och känsla skapa konstnärliga bilder. Det kommer vara både naket och boudoir.

Sandra Liss kommer hela tiden att finnas till hands för att ge dig tips och råd och bidra med kreativa idéer.


Antal deltagare 6-8st
höjdpunkter


 • 2 modeller under varje kurstillfälle
 • Medverkande makeup och hårstylist
 • Små grupper för fotograferingen där du har möjlighet att skapa själv med modellerna.
 • Rekvisita som kan väljas under sessionerna
 • Möjlighet att få fina bilder till din portfolio.
 • Kreativt och kul.
 • Vi arbetar både i studio och i naturligt ljus.
 • Studio med flera val av backdrops och ljussättning.
 • Lunch och middag under trevliga former i Sandra Liss kreativa studiolägenhet.
 • Medverkan av Sandra Liss under hela kursen.
 • Föredrag, bildredigering och bildgenomgång med Sandra LissUPPLÄGG


 DAG 1 – GENOMGÅNG & VÄLKOMSTMIDDAG


Vi möts i Sandra Liss studio kl 13.00

Dagen börjas med en presentation av Sandra Liss där hon går igenom både programmet för workshopen och presenterar sig själv. Ni deltagare får sedan möjligheten att presenter er själva och berätta om era önskemål och förväntningar av dagarna vi kommer ha tillsammans.

Vi går igenom praktiska detaljer och ser tillsammans på inspirationsbilder inför morgondagens fotografering. Vi diskuterar Fine Art Nude, vad det innebär och vad vi som fotografer behöver för egenskaper och approach i den här genren.

Det unika med att gå en workshop hos Sandra Liss är att hon bor i sin studiolägenhet så ni är välkomna hem till henne och ni äter tillsammans i hennes bohemiska sekelskifteslägenhet där en skjutdörr mellan studion och boendet öppnas och ni är välkomna in till ett äkta fotografhem där kvällen fylls av samtal om fotografins härliga värld. En upplevelse för alla sinnen där vi delar samma passion - fotografering!


 DAG 2 – FOTOGRAFERING

Dagen börjar 09.00 då får ni möta modellerna och vår stylist och makeupartist.

Vi medverkar under stylingen och börjar planera tillsammans vilken look och känsla vi kommer att gå på i första sessionen som kommer vara i studiomiljö.

Under dagen kommer du att få fotografera modellerna med olika looks och på olika stationer både i studio och i naturligt ljus.

Alla fotografer kommer få egen tid med modellerna för att kunna skapa sina egen bilder och vi lär av varandra genom att se på.

Innan fotograferingen kommer alla deltagare få en genomgång av studioutrustningen och alla få hjälpa till att rigga och ljussätta för att lära sig ännu mer av processen.

Dagen kommer vara fullspäckad av kreativ fotografering och vi kommer ha superkul!

Sandra finns hela tiden med för personlig handledning och för att visa hur du kan skapa intressanta och kreativa bilder i interaktion med modellen.

Både lunch och middag serveras i studiolägenheten så den kreativa processen kommer flöda oavbrutet.


DAG 3, – EFTERBEARBETNING

Under dagen kommer du att få arbeta med bildbehandling och retusch. Sandra kommer visa på storbild hur hon redigerar sina bilder.  Du kommer även att få feedback på de bilder du skapat under workshopen samt möjlighet att visa din portfolio om du önskar det. Ta med printade bilder för portfolio genomgång.

Vi äter lunch tillsammans vid kl 13.00 och dagen avslutas kl 15.30 efter att vi fikat tillsammans innan avfärd.

Med dig kommer du få en printad bild i A2 format som du väljer från den kollektion du skapat.pris / boende / bokning


Workshop 3 dagar - 7995kr inkl moms

Det ingår 2 luncher 2 middagar och 2 fika i priset

Boende tillkommer - Stadshotellet ligger ca 100meter från studion och det finns även möjlighet att hyra övernattningslägenhet inne på gården. Kontakta Sandra Liss om du vill ha hjälp att boka.

Boka via mail - info@sandraliss.se och ange vilken workshop du vill medverka på och ange dina kontaktuppgifter - Sandra Liss kontaktar dig och bekräftar bokningen via mail.

vad du kan förvänta dig


HUR DU KAN ANVÄNDA DIN NYA KUNSKAP EFTER KURSEN


Denna workshop är din möjlighet att skapa bilder till din portfolio och få nya erfarenheter och kunskaper genom att lära av att göra! Tillsammans skapar vi hela sessionen från planering till fotografering och slutredigering så att du får med dig kunskaper och idéer som möjliggör för dig att sedan själv kunna skapa liknande sessioner och hitta ditt uttryck i bilderna.

Efter kursen blir du inbjuden till vår slutna FB-grupp där vi kan fortsätta dela kunskaper, erfarenheter och ställa frågor till alla som deltagit. Du kan där dela dina bilder och både få och ge feedback som är värdefull för din fortsatta utveckling.

Bilderna som skapas under workshopen får användas i din egen marknadsföring men inte säljas vidare i kommersiellt syfte.


Follow me on Instagram

@sandraliss_photography